Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /var/www/vhosts/jaarverslag.texelsmuseum.nl/httpdocs/wp-content/themes/jaarverslag/functions.php on line 3
1.4 Vuurtoren - Jaarverslag Texels Museum 2020

1.4 Vuurtoren

1.4 Vuurtoren

1.4 Vuurtoren

De Vuurtoren staat symbool voor het Texelgevoel. Het bezoek aan de Vuurtoren is dan ook een populaire attractie. Na een klim van 118 treden kijken bezoekers vanaf drie kanten over de zee uit. Staand op 47 meter hoogte is ook het eiland goed te overzien. Iedere dag is het uitzicht anders. Flinke wind, dreigende luchten of windstille, zomerse dagen. Bij helder weer kan de bezoeker over de zee naar Vlieland, Wieringen en Den Helder kijken.

Het ‘levensverhaal’ van de Vuurtoren geeft bezoekers meer gevoel bij de plek. Bezoekers kijken anders naar de zee als zij weten hoe gevaarlijk die kan zijn, en begrijpen hoe urgent en levensreddend het licht van de toren of de seinen van de lichtwachters voor zeelieden konden zijn. Ook het oorlogsgeweld – een belangrijk deel uit de geschiedenis van de toren – komt opeens heel dichtbij als je de kogelgaten van de oude torenmuur met je handen aan kunt raken.

“Een geweldig uitzicht over Texel, de Noordzee en Unesco Werelderfgoed Waddenzee.”