Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /var/www/vhosts/jaarverslag.texelsmuseum.nl/httpdocs/2017/wp-content/themes/jaarverslag/functions.php on line 3
1.1 Ecomare - Jaarverslag Texels Museum 2017

1.1 Ecomare

1.1 Ecomare

1.1 Ecomare

Ecomare nabij De Koog bestaat uit een natuurmuseum, een zeehonden- en vogelopvang, bruinvissenbassin en een zeeaquarium. Ecomare is een vooraanstaande speler op het gebied van zeehonden- en vogelopvang en het grootste bezoekerscentrum van de Wadden.

Doelstellingen:

  • Opvang van op Texel gevonden hulpbehoevende zeehonden en zeevogels. Doel is om de dieren na de verzorging weer vrij te laten. Ecomare biedt ook eerste hulp aan andere in het wild levende dieren op Texel. Deze dieren worden tijdelijk opgevangen, verzorgd en mogelijk doorgeplaatst naar een ander opvangcentrum. De opvang wordt betaald met behulp van donaties.
  • Expositie en informatie over omringende natuur en bescherming ervan. Om de natuur te kunnen beschermen, houdt Ecomare in de gaten wat er gebeurt met de wilde flora en fauna in het Waddengebied en de Noordzee. In het museum worden bezoekers meegenomen in de wondere wereld van de natuur om ons heen. Via onder andere website, pers, social media en nieuwsberichten wordt informatie gedeeld met bezoekers, excursiedeelnemers, wetenschappers en geïnteresseerden.
  • Ecomare heeft een fraaie collectie waarvan een deel te bewonderen is in de expositie. De collectie omvat objecten uit het werkgebied van Ecomare waaronder opgezette vogels en zoogdieren, een uitgebreide walviscollectie, skeletten, stenen en archeologische en historische voorwerpen en tekeningen.

“Ecomare wil zo veel mogelijk mensen de schoonheid, (inter)nationale uniciteit en kwetsbaarheid laten ervaren van de natuur op Texel en omringende Wadden- en Noordzee.”